Buitendetectie

Buitendetectie

Wilt u uw bedrijfspand of woonhuis optimaal kunnen beveiligen tegen indringers met buitendetectie? U kunt allemaal verschillende soorten beveiligingsmaatregelen nemen om indringers buiten te houden, zoals camerabeveiliging. Bij ons kunt u uit de volgende maatregelen kiezen om uw bedrijfspand of woonhuis te beveiligen.

 

  • Camerasysteem (thermisch) met smart video software
  • Ondergrondse detectiesysteem
  • Schrikdraadsysteem
  • Radarsysteem
  • Microfoonkabelsysteem
  • Actief / passief infraroodsysteem
  • Audio detectie
  • Laserdetectie

CAMERASYSTEEM (THERMISCH) MET SMART VIDEO SOFTWARE

Wilt u uw bedrijfspand of woonhuis optimaal kunnen beveiligen tegen indringers met buitendetectie? U kunt allemaal verschillende soorten beveiligingsmaatregelen nemen om indringers buiten te houden, zoals camerabeveiliging. Bij ons kunt u uit de volgende maatregelen kiezen om uw bedrijfspand of woonhuis te beveiligen.

ONDERGRONDSE BUITENDETECTIE SYSTEEM

Wilt u uw buitenterrein onzichtbaar beveiligingen? Dat kan met onze ondergrondse buitendetectie systeem. Dit werkt aan de hand van trilsensoren, drukmatten met vloeistof slangen.
Dit buitendetectie systeem verwerken wij in de grond, zo kunnen wij de drukverschillen en trillingen meten die ontstaan als een inbreker op uw terrein bevind.
Het aantal trillingen of drukverschillen worden met onze software geanalyseerd en doorgezet als een alarm indien dit nodig is.
De indringers worden gelijk gedetecteerd zodra hij of zij het terrein op komt. Weersinvloeden zijn niet gevoelig voor onze buitendetectie systemen, ze vragen niet veel onderhoud.


Elk soort terrein in geschikt voor onze buitendetectie systeem. Gaat u er wel vanuit dat uw terrein om gespit wordt als wij dit gaan aanleggen.

SCHRIKDRAADSYSTEEM

Een schrikdraadsysteem wordt op een hek of muur geplaatst. Het maakt niet uit of dit een bestaand of nieuwe hek of muur is.
Dit schikdraadsysteem wordt gebruikt om indringers niet binnen te laten als zij proberen het hek of de muur over te klimmen.
Bij aanraking van het schrikdraadsysteem krijgt diegene een harde schok waardoor diegene niet meer in staat is om uw terrein op te komen.
Ter gelijke tijd geeft de software van het schikdraad aan of iemand probeert om over het hek of muur te klimmen en stuurt gelijk een alarm / melding naar de meldkamer.

RADARSYSTEEM

Een radarsysteem is digitaal en het is gemakkelijk te installeren. U kunt het vergelijken met een firewall, want de radargolven (microgolven) bevinden zich als een soort muur om uw bedrijfspand of woonhuis.
De onzichtbare microgolven detecteren beweging rondom uw terrein. Dit zorgt ervoor dat Ons digitaal radarsysteem één van de beste buitendetectie oplossingen is voor u. Dit wordt zoals gewoonlijk bij ons voor u op maat gemaakt.
De microgolven worden door weersomstandigheden niet beinvloed.
Het bereik van de microgolven kunt gemakkelijk instellen.

MICROFOONKABEL SYSTEEM

Als indringers proberen uw hek door te knippen of over te klimmen dan kunt u gerust kiezen voor ons microfoonkabel systeem. Dit systeem kunt u toepassen op verschillende materialen, zoals gaas-, staalmat-, en spijlenhekwerk. Dit systeem bestaat uit een magnetische kern met 2 vrij bewegende geleiders. Als de indringer uw hek wilt doorknippen of wilt over klimmen dan veroorzaakt dat allemaal trillingen die omgezet worden in inductiestroom. Door de bewegingsvrijheid van de geleiders is het signaal sterk, het is daarom mogelijk voor deze vrije geleiders om het signaal/ruis verhouding goed te realiseren. Op deze manier is de kans op detectie maximaal en de kans op vals alarm opgeheven.

INFRAROODSYSTEEM

Wij bieden twee verschillende soorten infraroodsystemen aan. De actieve en passieve infrarloodsystemen.
Deze twee infraroodsystemen bieden een groot verschil aan en is het handig om te weten waarvoor deze twee soorten infraroodsystemen ingezet kunnen worden.


Het actieve infraroodsysteem werkt volgens het doorbreken van de infrarode lichtstraal.
De bron zendt (actief) een infrarode lichtstraal naar de ontvanger en wordt de infrarode lichtstraal onderbroken doordat er een indringer door de straal heen loopt dan geeft het infrarood sytsteem gelijk een melding.
Deze melding is een alarmsignaal dat naar een meldkamer gestuurd kan worden.
Het bereik van een infrarood straal is ongeveer 200 meter. Omdat het detectieveld smal is, is het systeem geschikt voor smalle terreinen en is dit gemakkelijk te gebruiken om uw voorgevel te beveiligen.
Een infraroodsysteem is gemakkelijk te installeren en bied een goede beveiliging voor uw bedrijf.

Het passief infraroodsysteem worden objecten die warmer zijn dan de omgeveing gedetecteerd. Dit zorgt ervoor dat als het alarm ingeschakeld is dat er bij elke warm object een alarm melding gemaakt wordt.
De warmte objecten kunnen worden bijgesteld om het onderscheidt tussen mensen en dieren te kunnen maken, dit voorkomt heel veel valse meldingen.
Het passieve infraroodsysteem is gevoelig voor bewegingen van links naar rechts en andersom.
Tegemoetkomende objecten worden vaak onderbroken door detectievelden en zijn daarom vaak lastiger te detecteren. Dit komt vaak voor bij PIR sensoren en bij een passief infrarooddetector is dit niet van toepassing. Dit maakt de passieve infrarooddetector uniek.
De detector is vooral geschikt om langs een hekwerk gemakkelijk te kijken. Zo kunt u uw bedrijfspand of woonhuis gemakkelijk beveiligen op smallere stukken grond.
Bij kortere afstanden is het ook mogelijk om de kijkhoek te verbreden van uw terrein.

AUDIO DETECTIE

Op basis van geluid kun je een indringer ook detecteren. Een audiodetectie is een aanvulling op de bovenstaande buitendetectie oplossingen. Audiodetectie richt zich op het geluidsniveau (decibels) en op basis van geluidsanalyse. Om dit af te stellen maken wij gebruik van een geluidsniveaumeting, dat betekend simpel weg dat wij het hoeveelheid geluid in de omgeving gaan opmeten.
Is er ongewenst geluidoverlast op uw terrein dan pikt onze audiogeluidsmeter het zeker op, met teveel lawaai krijgt u een melding. Ook kunnen wij met de geluidsanalyse bepaalde type geluiden detecteren en instellen als 'normaal' of 'juist als melding doorgeven. Op deze manier kunnen wij ook achtergrond geluiden uitsluiten zoals bijvoorbeeld de wind en huisdieren.

LASERSYSTEEM

Hogere risico´s zullen ook slimmere criminele trekken. Wij zorgen ervoor dat uw woonhuis high end beveiligd wordt en een high end alarmering krijgt. Bij High Risk woonhuisbeveiliging verwachten wij hogere, zwaardere en intelligentere aanvalstechnieken van criminelen. De standaard modus waarin de Nederlandse (NEN) en Europese (CEN) normeringen voorzien. Anders verwoord: de criminelen zijn slimmer en zetten zwaarder geschut in om bij uw woonhuis in te breken. Er is geen goede regelgeving die alle beveiligingsaspecten afdekt. De High Risk woonhuisbeveiliging vereist daarom ook deskundig en bouwkundige aanpak op organisatorisch en elektronisch gebied. Zo wordt uw woonhuis high end beveiligd en krijgt u een high end alarmsysteem.

In deze gemeenschappelijke aanpak verzorgt Van Maanen Techniek de bouwkundige aspecten. En bij voorkeur ook de coördinatie van het totale beveiligingstraject. Hierbij werken we met de beste marktpartijen samen.

TOTALE MELDKAMER TOEZICHT!

Onze alarmcentrale (meldkamer) verzorgt tal van diensten op het gebied van camerabewaking. Zoals het waarnemen van portierstaken, het bewaken van objecten, openen van hekken en deuren, toezicht houden op het laden en lossen van goederen, toegangscontrole, etc. Deze diensten kunnen flink besparen op de personeelskosten. Bovendien biedt de laatste techniek op het gebied van internetcommunicatie binnen de beveiligingsmarkt een grote toegevoegde waarde. Via deze technologie kunnen grote hoeveelheden data gemakkelijk verzonden worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de beelden van uw camerasysteem overal ter wereld live worden bekeken via internet.

Alarmmelding

U kunt het systeem ook op een door u gewenste wijze een alarmmelding laten doorgeven in geval van beweging in een bepaald beeldgebied of bij een alarm. Dit kan door een melding naar de meldkamer (die ook de beelden binnenkrijgt), via een e-mail naar een opgegeven IP-adres of via een SMS-bericht naar uw mobiele telefoon.

Meer informatie? Wij helpen u graag!

Heeft u interesse naar onze diensten en producten?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

TOP