Alarminstallaties

Veilig en vertrouwd!

Met de juiste alarminstallatie wordt uw pand elektronisch beveiligd op de meest effectieve, economische en noodzakelijke manier. Dit gebeurt via detectoren, sensoren en contacten. Deze signaleren wanneer iemand ongewenst in uw pand is en geven dit door aan de alarmcentrale (meldkamer).
 
De centralisten in de meldkamer kunnen dan de door u opgegeven contactpersonen waarschuwen en indien nodig de politie inschakelen. Uiteraard staat een gebruiksvriendelijke bediening van uw systeem centraal. Dit kan eenvoudig via het intoetsen van een pincode of met gebruik van een afstandsbediening.

HIGH RISK ALARMERING EN BEVEILIGING

Vanwege uw prestaties, afkomst en of beroep kunnen criminelen. Uw status kan risico's met zich mee brengen voor u en uw woonomgeving. Van Maanen Techniek brengt de risico's op het gebied van beveiliging bij u in kaart met behulp van een beveiligingsplan. Wij zullen de high end alarmering voor u ook een kaart brengen en operationeel maken. Op deze manier kunnen wij voor u en uw woonomgeving beschermende maatregelen nemen.

Hogere risico´s zullen ook slimmere criminele trekken. Wij zorgen ervoor dat uw woonhuis high end beveiligd wordt en een high end alarmering krijgt.
Bij High Risk woonhuisbeveiliging verwachten wij hogere, zwaardere en intelligentere aanvalstechnieken van criminelen. De standaard modus waarin de Nederlandse (NEN) en Europese (CEN) normeringen voorzien. Anders verwoord: de criminelen zijn slimmer en zetten zwaarder geschut in om bij uw woonhuis in te breken. Er is geen goede regelgeving die alle beveiligingsaspecten afdekt. De High Risk woonhuisbeveiliging vereist daarom ook deskundig en bouwkundige aanpak op organisatorisch en elektronisch gebied. Zo wordt uw woonhuis high end beveiligd en krijgt u een high end alarmsysteem.

In deze gemeenschappelijke aanpak verzorgt Van Maanen Techniek de bouwkundige aspecten. En bij voorkeur ook de coördinatie van het totale beveiligingstraject. Hierbij werken we met de beste marktpartijen samen.

ALARMINSTALLATIE WOONHUIS


Als u thuis zit wilt u zich natuurlijk veilig voelen. Bent u liever de criminelen voor die willen inbreken bij u thuis? Een alarminstallatie helpt alleen al om de criminelen buiten de deur te houden. Een alarminstallatie is tegenwoordig geen luxeproduct meer en wordt vaak gelijk als onderdeel van een nieuw huis gemonteerd. Van Maanen Techniek en haar gecertifieerde elektriciens adviseren u graag over de mogelijkheden en een op maat gemaakte alarminstallatie.

Bij een alarminstallatie heeft u onder andere de keuze uit de volgende onderdelen.
 

  • Soorten beveiliging voor uw woning (grond detectie tot trilcontacten tot bewakingscamera's)
  • Soort merk/ type alarminstallatie
  • GSM module met doorverbinding naar de meldkamer
  • Wie krijgt er een code voor het alarmsysteem?
  • Moet het gehele huis worden aangesloten op het alarmsysteem


 
Deze onderdelen en vragen willen wij graag behandelen met u in een vrijblijvend gesprek.

ALARMINSTALLATIE BEDRIJFSPAND

Het is vanzelf sprekend dat u de criminelen buiten u bedrijfspand wilt houden, ook al heeft u een kantoorpand, bedrijfshal of werkplaats.
Met een beveiligingsplan kunt u het beste uw machines en apparatuur beschermen.
In een beveiligingsplan komt een alarminstallatie altijd aanbod, er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden met een nieuw alarmsysteem.

  • Gaat het om een alarmsysteem die voor uw gehele pand telt of alleen bepaalde afdelingen?
  • Krijgen uw personeelsleden een code van het alarmsysteem of alleen bepaalde personeelsleden?
  • Schakelt u bij het alarm een meldlkamer in of een beveiligingsbedrijf?


Van Maanen Techniek heeft verschillende gecertificeerde elektriciens in dienst die u graag adviseren welk op maat alarmsysteem het beste bij uw bedrijfspand past.
Tevens kunnen wij gelijk kijken wat de mogelijkheden zijn om dit zo spoedig mogelijk te kunnen aanleggen.

STRONGROOMS ALARMERING

De basis voor een goede beveiliging bevat high end alamering en een sterke bouwkundige barrière. Een strongroom of panicroom zorgen voor een extra bescherming. Dit is bedoeld voor u en uw gezin in noodsituaties. Om daarna alarmering via het inbraaksysteem de komst van de politie of het beveiligingsbedrijf af te wachten. De vluchtruimte of strongroom is uitgerust met detectie- of camerabeveiligingssysteem, zodat u kunt volgen wat er gaande is in uw woning.

De toegevoegde waarde van strongrooms

De responsetijd van de politie is vaak dertig minuten en waarschijnlijk langer. Het realiseren van een dergelijke uitsteltijd in de gevel is kostbaar. Van Maanen Techniek adviseert een uitsteltijd in de gevel van drie tot vijf minuten tegen zwaar geweld. Met behulp van een veilige strongroom krijgt u kostbare minuten om u zelf en omstanders veilig terug te trekken, zodat u de komst van de politie veilig kunt afwachten. Een strongroom of vluchtruimte kan elke ruimte zijn in uw woning, bijvoorbeeld: uw werkkamer, slaapkamer, badkamer, kleder en of keuken.

Uw strongroom kunt u beveiligen doormiddel van standaard verkrijgbare strongroom deuren, sluitingen en wanden. De producten voldoen weliswaar aan de gangbare normeringen. Criminelen ontwikkelen zich steeds sneller en zorgen ervoor dat dit onvoldoende bescherming kan bieden. Ons advies om altijd een genormeerde wijze uw strongrooms te beveiligen.

ALARMINTEGRATIE IN DOMOTICA

Steeds meer woningen zijn uitgerust met een alarmsysteem. De woning is voorzien van deur- en/of raamcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, etc. Zou het niet handig zijn om de informatie van die sensoren beschikbaar te stellen aan uw domotica-installatie? Zo leveren die sensoren niet alleen een bijdrage aan uw veiligheid, maar ook aan uw comfort.

De raamcontacten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de verwarming uit te schakelen wanneer de ramen zijn geopend. Wanneer het donker is, zorgt de bewegingsmelder ervoor dat oriëntatieverlichting wordt ingeschakeld. En zodra een rookmelder alarm geeft wordt automatisch de paniekverlichting ingeschakeld. Allemaal mogelijke toepassingen gebaseerd op een koppeling met een alarmcentrale.

VEB opleverbewijs

Dit certificaat is voor u en uw verzekeringsmaatschappij het bewijs dat uw installatie bestaat uit door het CCV-gecertificeerde producten en is aangelegd door een VEB-erkend bedrijf. De producten voldoen aan de VEB-keur volgens klasse 1, 2 en 3. Afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij kunt u met het VEB-bewijs een korting krijgen op uw verzekeringspremie.

Meer informatie? Wij helpen u graag!

Heeft u interesse naar onze diensten en producten?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

TOP