Alarminstallaties

Veilig en vertrouwd!

Met de juiste alarminstallatie wordt uw pand elektronisch beveiligd op de meest effectieve, economische en noodzakelijke manier. Dit gebeurt via detectoren, sensoren en contacten. Deze signaleren wanneer iemand ongewenst in uw pand is en geven dit door aan de alarmcentrale (meldkamer).
 
De centralisten in de meldkamer kunnen dan de door u opgegeven contactpersonen waarschuwen en indien nodig de politie inschakelen. Uiteraard staat een gebruiksvriendelijke bediening van uw systeem centraal. Dit kan eenvoudig via het intoetsen van een pincode of met gebruik van een afstandsbediening.

CCV gecertificeerd

Voor een goede beveiliging van uw pand is een systeem van een gecertificeerd bedrijf de goede keuze. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) certificeert technische beveiligingsbedrijven op grond van het voldoen aan zeer strenge kwaliteitseisen van de BORG-regeling. Het CCV controleert de gecertificeerde bedrijven voortdurend op kennis, opleidingsniveau, kwaliteit en deskundigheid.

Alarmintegratie in domotica

Steeds meer woningen zijn uitgerust met een alarmsysteem. De woning is voorzien van deur- en/of raamcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, etc. Zou het niet handig zijn om de informatie van die sensoren beschikbaar te stellen aan uw domotica-installatie? Zo leveren die sensoren niet alleen een bijdrage aan uw veiligheid, maar ook aan uw comfort.

De raamcontacten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de verwarming uit te schakelen wanneer de ramen zijn geopend. Wanneer het donker is, zorgt de bewegingsmelder ervoor dat oriëntatieverlichting wordt ingeschakeld. En zodra een rookmelder alarm geeft wordt automatisch de paniekverlichting ingeschakeld. Allemaal mogelijke toepassingen gebaseerd op een koppeling met een alarmcentrale.

VEB opleverbewijs

Dit certificaat is voor u en uw verzekeringsmaatschappij het bewijs dat uw installatie bestaat uit door het CCV-gecertificeerde producten en is aangelegd door een VEB-erkend bedrijf. De producten voldoen aan de VEB-keur volgens klasse 1, 2 en 3. Afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij kunt u met het VEB-bewijs een korting krijgen op uw verzekeringspremie.

Elke situatie z'n eigen oplossing

Niet elk pand is gelijk en uw specifieke situatie verlangt een beveiligingsplan op maat. Een alarminstallatie in uw bedrijf, winkel of instelling kan uitgebreid worden met bijv. een mistgenerator. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van toegangscontrolesystemen. U heeft dan altijd controle over de toegang tot bepaalde ruimten.

TOP